Wat vinden kinderen en ouders van GVL

Aya (2005): Het is er leuk. Ze leren je veel dingen en soms doen we ook hele leuke spelletjes.

Quincy (2007): ik vind het leuk om dingen te doen en te leren. De brug vind ik het leukst omdat je er lekker aan kunt zwaaien. De balk vind ik ook leuk omdat opa dat heel eng vindt!

Moeder van Bo: Bo is in september 2013 gestart bij GVL nadat zij bij haar oude vereniging moest stoppen. Zij is door Max, Suzanne en Diandra met open armen ontvangen. Het was voor ons als ouders maar ook voor Bo best spannend omdat haar laatste ervaring bij de turnvereniging niet zo leuk was. Max en Suzanne hebben Bo in het begin een beetje haar weg laten vinden en haar vooral op haar gemak gesteld en dat was precies wat ze op dat moment nodig had. Nu een jaar later voelt Bo zich als een vis in het water. Uiteraard zijn Max en Suzanne niet meer zo “makkelijk” als in het begin; sterker nog soms streng (maar rechtvaardig (?). Maar wat mij opvalt is dat het plezier van de kinderen voorop staat. Ieder kind is anders en daar wordt geen enkel punt van gemaakt; ik krijg soms de indruk dat de leiding dat juist wel leuk vindt al die verschillende karaktertjes. En natuurlijk komt Bo ook wel eens thuis, teleurgesteld of boos, maar ja welk kind bij welke sport niet? Maar Bo is vooral enthousiast als iets is gelukt, als ze iets nieuws heeft mogen doen of als eindelijk de radslag op de balk lukte of de sprong naar de hoge legger bij de brug. En eigenwijs, ja dat is ze ook en onzeker soms maar ook daar weten ze prima mee om te gaan. Al met al ben ik blij met deze overstap en zie ik het plezier bij Bo terug!

Moeder van Esmée (2007): Esmée wilde graag weer gaan sporten, dansen of turnen. Ze heeft toen 3 proeflessen turnen gedaan. Dat vond zij zo leuk dat ze besloot er op te blijven. Nu traint zij elke zaterdag van 9 tot 12 uur. Het is hard trainen maar dat is dan ook het leuke eraan. Haar eerste wedstrijd heeft ze ook al gehad. Dat was iets wat spannend dat ze er zelf een beetje om moest huilen. Toen ze eenmaal begonnen waren vond ze het wel tof en ook nog een medaille mee naar huis was helemaal geweldig. Ik weet zeker dat zij heel veel gaat leren op deze leuke, serieuze en gezellige vereniging.

Nikhita (2001): Ik zit nu zo’n 7 jaar op turnen, waarvan ik er al 4 bij GVL turn. Na mijn eerste lesdag in 2010 ging ik huilend naar huis en dacht bij mijzelf : “NOOIT MEER!” inmiddels ben ik alweer 4 jaar verder en ben niet weg te slaan bij GVL, wat een top vereniging. Na de vakantie train in 4x in de week (gemiddeld 9 uur per week). Ik heb het zo naar mijn zin, het is super om te zien hoe hecht iedereen met elkaar is en hoe we met elkaar omgaan. Ik ga nu ook de overstap maken van de 4e naar de 3e divisie, maar zonder zulke goede trainers en mede-turn(st)ers was dat natuurlijk nooit gelukt! De trainingen hoe ik ze ervaar, zijn zwaar maar de resultaten zijn er ook naar, maar tussendoor is er natuurlijk altijd tijd om een lolletje te trappen. Buiten de trainingen om organiseren we ook leuke uitjes zoals: survival tochtjes, trainen in andere zalen en als afsluiter eten bij de McDonalds ;).

Diandra: Tot 2010 heb ik lesgegeven bij GV Olympia IJsselmonde, helaas is die vereniging toen gestopt omdat er geen bestuur meer was. Ik was nog over met een klein clubje meiden. Een aantal van deze meiden zijn met mij meegegaan naar GVL. Meiden die toen zijn meegegaan en nu nog steeds bij GVL turnen zijn: Nikhita, Zjaivienne en Nikky.
Ik heb het super naar mijn zin bij GVL, een hele leuke groep met leiding, bestuur en juryleden. Maar ook een hele leuke groep met meiden en jongens! Ik hoop dat ik nog vele jaren bij GVL kan lesgeven 🙂

Moeder van Nikky (2003): Nikky was al bij een paar sporten gaan kijken, maar was niet echt enthousiast. Totdat ze hoorde dat er bij ons in de straat turnen werd gegeven. Daar is ze toen een kijkje gaan nemen en dat vond ze wel erg leuk. Dat was toen nog bij juf Diandra. Toen het hier in de straat ophield is ze met juf Diandra meegegaan naar GVL.
Eenmaal bij GVL bleek dat het er daar toch wel iets anders aan toe ging en na een poosje vond ze dat niet meer leuk.
Ze is toen met vriendinnen op dinsdagavond gaan turen bij Jack. Het heeft toen nog wel even geduurd voordat ze er echt weer plezier in had.
Op een gegeven moment is ze ook op zaterdag gaan turnen. Daar kwam het plezier weer terug doordat ze samen met een leuke groep meiden ging trainen en ze weer mooie resultaten zag van het trainen. Op dit moment turnt ze met veel plezier en gaat graag op zaterdag trainen.

Kimberly (2001): Ik ben begonnen met turnen toen ik 6 was, ik was begonnen bij turnlust pernis. En ben daarna ongeveer 2 jaar geleden over gestapt naar GVL.
Ook omdat ik daar de mogelijkheid had om vaker te trainen. Ik hou ook heel erg van het aanleren van nieuwe elementen.
De trainingen zijn vaak wel erg zwaar maar dat is ook alleen maar goed! En ondanks dat de trainingen erg zwaar zijn is het toch altijd hartstikke gezellig tijdens de trainingen.
De leiding staat ook altijd voor mij klaar en staat altijd klaar om nieuwe dingen aan te leren. Ik heb het echt enorm naar mijn zin bij GVL. Het is echt een top vereniging!!!

Moeder van Jeremy (2005): Jeremy heeft energie voor 10 en deed al op jonge leeftijd met zijn zus mee turnen in de tuin of in huis. Nadat hij zijn zwemdiploma’s had gehaald moest hij van ons naast judo nog een sport kiezen. Helaas voor ons heeft hij niks met voetbal, zoals zijn tweelingbroer Ferry. Hij wilde wel op turnen net als zijn zus. Jeremy is toen een paar keer mee gaan turnen, maar was niet zo enthousiast. Dus wij verder kijken, maar toch bleef hij turnen in de tuin en op het schoolplein. Toch nog eens gaan proberen en sindsdien niet meer te stoppen met oefenen van alle turnoefeningen. Hij heeft een tijdje meegetraind op zaterdag met de meisjes, omdat dat voor ons logistiek beter uitkwam. Totdat Jack zei dat hij toch echt met de jongens mee moest gaan trainen. Nu turnt Jeremy op zaterdag met de jongens, hij is super enthousiast, gaat met heel veel plezier en heeft het erg naar zijn zin. Vooral het turnen met de grote jongens vindt hij geweldig.

Zoë: Hallo iedereen, ik ben fan geworden van GVL toen ik 9 jaar was en ik nog bij De Turkring turnde. Ik wilde graag meer uren per week gaan trainen voor de 4e divisie. Toen ik bij mijn laatste wedstrijd een heel leuk groepje zag met meiden waar ik tegen moest, dacht ik: wat gezellig zijn ze met elkaar en wat een leuke trainers die ze aanmoedigden, daar zou ik graag bij willen horen! Mijn moeder heeft toen gelijk GVL gebeld en kreeg Max (de trainer van GVL) aan de telefoon. Er werd gelijk een proefles aangeboden omdat GVL voor alles open staat:) Deze proefles was zwaar maar ook super leuk! De volgende trainingen die week waren nog leuker! Niet alleen om dat je heel goed wordt getraind, maar ook omdat ik zo goed werd opgevangen door alle meiden bij GVL:) Hier heb ik hele leuke vriendinnen aan over gehouden.?? ik wil even zeggen dat ik GVL een super vereniging vind en ik zou voor geen goud bij een andere vereniging willen?? ik wil de trainsters en trainer bedanken voor het afgelopen super turnseizoen. Op naar het volgend seizoen van 3e divisie!

Sharolda: Het is ongeveer 5 jaar geleden dat ik op turnen kwam bij GVl. Zelf wou ik eigenlijk nooit op turnen gaan want wou vroeger altijd cheerleader worden tot dat mijn vader opzoek ging naar een sport turnen dat met cheerleader te maken had. De eerste dag wist ik totaal niet wat turnen was maar voelde me wel gelijk al thuis toen ik naar huis ging ging ik met een trots gevoel naar huis omdat ik gelijk bij Max in de groep mocht komen. Eerste paar weken vond ik Max wel een beetje streng maar zie nu dat het alleen maar beter voor me zelf is. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij GVL en vind het gewoon hartstikke leuk hoe we met elkaar omgaan, en dat we vaak nieuwe elementen aanleren. Gvl is de beste vereniging. Turnen is wat ik doe en daar ga ik ook voor.

Casper: Hoi allemaal ik ben Casper en ben 10 jaar oud. Toen ik 6 jaar oud was ben ik samen met mijn moeder naar een proefles van turnen geweest bij GVL. Mijn moeder werd het een beetje zat dat ik over alle banken en bedden aan het koprollen en klimmen was. Ik vond dat wel heel spannend maar ook heel leuk. Sindsdien ben ik elke week te vinden in de gymzaal. Ik heb al heel veel geleerd van de trainers ook dat ik in mezelf moet vertrouwen en daardoor veel meer durf en kan. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd komend jaar ga ik natuurlijk nog veel meer leren. Ook is het echt heel gezellig bij GVL ik heb er echt vriendjes en we hebben ontzettend veel lol. Ook voor ouders is het leuk bij GVL…als mijn mama komt kijken of helpen kletsen de ouders over van alles en nog wat met elkaar.

Tamara (2001): na een paar jaar te hebben geturnd bij een andere vereniging ben ik 3 jaar geleden (2011) naar gvl gegaan. Mijn eerste indruk van gvl was dat alles heel streng zou zijn, maar dat viel echt mee. Ik ga dit seizoen 3e divisie turnen. Er komt een training speciaal voor 3e divisie kinderen. De trainers zijn aardig en één van die trainers (Diandra) gaat met mij en een paar andere meiden mee op zoka (turn/zomerkamp).

Moeder van Shurdiamendrion: Hij probeerde al met 2 jaar om op zijn handen te staan en de radslag te doen . Tot mijn verbazing lukte het. Hij vond turnen al heel jong leuk maar zag dat overal alleen meisjes op turnen zaten. Tot hij op het schoolplein plein werd aangesproken door een jongen.Hij vroeg aan Diamend of hij niet op turnen wilde.waarop Diamend zei “jaaa wel die voor jongens….” want overal waar we waren gaan kijken waren alleen meisjes en af en toe een jongen. Hij gaf ons twee adressen waar ze een echt jongensteam hadden en daar zat GVL Lombardijen ook bij. Toen hij begon met trainen bij GVL vond hij dat t zo snel voorbij was, hij wilde nog meer uur trainen en hij vroeg of we niet ook bij dat andere jongens turnen konden gaan. Maar gelukkig begon de zaterdag groep bij jullie en sindsdien is zijn honger naar meer uur training wel gestild. En hij heeft het erg naar zijn zin en kijkt heel erg op naar zijn trainer en iets oudere turnvrienden.

Ayden (2005) Ik ben een keer met de sportweek wezen kijken met turnen en vond het al gelijk heel leuk . Jaq is ook heel lief voor mij . Ik hoop dat ik later heel goed kan turnen en dat ik ook een keer zilver kan winnen . Groetjes ayden

Emily (2005) Ik ben op turnen gegaan omdat mijn vriendin op turnen zit. Toen wou ik dat ook ik ben toen er op gegaan. Ik vind het nu heel leuk en ik vind het leuk omdat ik mee kan doen met wedstrijden en ik heb toen de 1ste prijs gehad.

Sydney (2006),ik ben begonnen met turnen in 2011 bij Jack op de woensdag middag daarna ook nog op de zaterdag.In 2013 overgegaan naar Max en zit in het groepje van de jong talenten.Nu turn ik op vrijdag, zondag en maandag. Ik was eerst een beetje bang voor Max maar hij is eigenlijk hartstikke lief en een beetje streng.Gvl is een hele leuke turnvereniging en hoop er nog lang te turnen.Groetjes van Sydney

Moeder van Roy (2001): De gymleraar van Roy, meester Ralf, van de lagere school, vond Roy wel een jongen voor turnen ook omdat hij free running erg leuk vond. Daarom is Roy’s moeder erachter aan gegaan om Roy op turnen te doen. Hij zelf vond het nog niet zo geweldig want elke keer kwam hij met flinke spierpijn thuis. Nu hij wat langer op turnen zit en de trainers weten hoe ze met Roy om moeten gaan voelt hij zich steeds meer thuis en als hij dan een compliment krijgt, vertelt hij dat vol trots ” mam ze vonden dat ik het goed gedaan heb”. Daar ben ik blij om vent !

Consuela (2002): Omdat ik het wel een leuke sport vind en dat je er heel lenig en ver van nivau kan komen.

Mark (2004) Ik vind turnen leuk omdat er verschillenden onderdelen zijn. Ik ben begonnen met turnen in 2012. Ik ben eerst gaan turnen bij een andere vereniging. ik ben nu bij Lombardijen gaan turnen om nog meer te leren.

Moeder van Tessely (2009) Tessely wilde graag op een sport. Ze hoorde op school dat Nicky op turnen zat dus dat wilde ze ook wel doen nadat we de eerste les zijn wezen kijken vond ze het geweldig. En zeker omdat Tessely van zich zelf al aardig druk klikte het al gelijk met Jack want daarbij weet ze precies tot hoever ze kan gaan. En vooral de sprong vindt ze geweldig want daar kan ze aardig der energie in kwijt.

Nikki (2004) Ik ben in januari 2012 op turnen gekomen. Savannah had al een paar keer gevraagd kom eens kijken. Maar dat was lastig want ik zat nog op paardrijden. Toen ben ik van paardrijden afgegaan en op woensdagmiddag naar Rotterdam naar GVL gegaan. Daar gaf Savannah samen met Jack nog les. Savannah ging kort daana op zaterdag les geven en ik bleef gezellig bij Jack. Ik heb al een paar keer meegedaan met wedstrijden en ook medailles gewonnen. Na de zomervakantie mag en wil ik ook heel graag naar de zaterdagochtend lessen. Daar heb ik heel veel zin…De oefeningen op de brug vindt ik het leukst om te doen. Bij GVL vind ik het gezellig en leuk. Ik woon in Spijkenisse maar ik wil perse bij GVL in Rotterdam blijven.

Sherrely (2005): Ik ben bij GVL begonnen omdat ik op sport wilde maar ik wist niet welke sport en ik wist dat mijn nicht op turnen zat dus toen wist ik het wel en toen heb ik gekozen voor turnen , en toen wilde ik bij me nicht en nichtje op turnen. En daarom ben ik begonnen met turnen. Ik vind leuk aan turnen dat ik een leuke lieve juf heb, ik vind de sprong en brug het leukste. Ik vind de balk het minste leuk.En de mat vind ik een klein beetje leuk.

Lana (2005): Het is er heel erg leuk. Ik heb er altijd veel plezier. Je leert er veel en we doen ook wel eens ‘soort’ dag, bijvoorbeeld saltodag.

Marion Phylipsen: Ik ben lid sinds 1990, 24 jaar later ben ik nog steeds bij GVL. Need I say more??! Mogelijkheden voor elk wat wils, ongeacht leeftijd of niveau. En bovenal heel veel gezelligheid natuurlijk!!